Vete ontaardt in schietpartij

Print
Willebroek - Een vete tussen twee families is zaterdagnamiddag ontaard. In de Nieuwstraat in Willebroek trok een vijftiger van Turkse origine bij klaarlichte dag een pistool en schoot driemaal op zijn rivaal.
BR>
Het incident gebeurde ter hoogte van het Dexiakantoor in de Nieuwstraat om iets voor 14u. Twee vijftigers van Turkse origine liepen er elkaar tegen het lijf en startten een confrontatie.

Een van de mannen trok daarbij een vuurwapen en heeft drie schoten afgevuurd in de richting van zijn rivaal. De dader vluchtte weg maar kon even later thuis worden opgepakt. Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid, die hem onder voorwaarden vrij liet.

De geviseerde persoon bleef ongedeerd. ”Na technische vaststellingen in het labo bleek het om een alarmpistool te gaan, zonder echte kogels. Dat verandert de zaak, omdat zo de intentie om te doden wegvalt.

De echtgenote van het slachtoffer raakte in shock en moest in het ziekenhuis worden verzorgd”, zegt korpschef William De Ley van de politiezone Willebroek.

De mannen maken deel uit van twee families die al ruim dertig jaar een vete hebben. De politie was niet op de hoogte van het probleem. ”In ons archief hebben we een aangifte gevonden van in 2004, waarbij er bedreigingen waren geuit. De families wonen in dezelfde straat in Willebroek-Noord. Maar blijkbaar gaat de vete al meer dan dertig jaar mee. Het probleem zit in de relationele sfeer. Problemen met een huwelijk en echtscheiding zijn uitgedraaid tot een echte erezaak”, legt De Ley uit.

Jongere generatie

Blijkbaar is het vooral de oudere generatie die voor problemen zorgt. ”De betrokken mannen waren vijftigers. De jongere generatie zou aanstalten hebben gemaakt om binnenkort rond de tafel te gaan zitten om alles uit te praten.

We zullen contact opnemen met de dienst Samenlevingsopbouw van de gemeente. Zij kunnen ondersteuning bieden als de families dat wensen”, besluit korpschef De Ley.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio