Tankende truckers hinderen verkeer

Print
Lille - De politie van Lille houdt de verkeerssituatie aan het tankstation Van Raak langs de Gebroeders De Winterstraat in Wechelderzande (Lille) nauwlettend in de gaten. Vrachtwagens die daar komen tanken, veroorzaken wel eens verkeershinder.
BR>
Het tankstation van Van Raak is gelegen aan de open afrit van de E34 in Wechelderzande. De benzinepompen zijn geliefd bij truckchauffeurs. Volgens gemeenteraadslid Ilse Van Dongen (Groen!) veroorzaken truckers die daar komen tanken regelmatig verkeershinder.

”Dat brengt vaak levensgevaarlijke situaties met zich mee”, meent Ilse Van Dongen. ”De vrachtwagens staan soms op de fietspaden, half op de brug of ze draaien het Moereind op. Het tankstation is ongelukkig gelegen.”

Volgens schepen van Mobiliteit Paul Diels (CD&V) heeft de eigenaar van het tankstation al moeite gedaan om de verkeershinder te beperken.

”Van Raak heeft het station herbouwd zodat de trucks ook langs de achterkant op het terrein kunnen rijden. Dat neemt niet weg dat we samen met de politie moeten zoeken naar een veiligere oplossing”, zegt Paul Diels.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio