Krantenwinkel Papyrus beste persverkoper in provincie

Nadine Verstrepen (35) en Joeri Hoefkens (37) van krantenwinkel Papyrus op de Bouwelsesteenweg in Nijlen mochten zaterdagavond tijdens de vakbeurs Kiosk in Gent de prijs van Beste Antwerpse Persverkopers van het jaar in ontvangst nemen. Voor Nadine is dit een meisjesdroom die in vervulling gaat.

BR>

”Ik droomde er al heel mijn leven van om een krantenwinkel open te houden”, vertelt Nadine Verstrepen. ”Een hele tijd geleden hadden we dat al eens geprobeerd in Herenthout, maar daar lukte het helaas niet. Ik ben daarna bovenop mijn voltijdse job tijdens de weekends gaan meedraaien in een andere krantenwinkel om de stiel te leren. Uiteindelijk kwamen we drie jaar geleden via een zoektocht op het internet terecht in Nijlen. Daar namen we de zaak Papyrus over.”

De vorige eigenaar sleepte zelf al eens de titel in de wacht en Nadine en Joeri, die vroeger werfleider was bij een bouw- firma, zetten de goede weg verder.

”Het is onze droom geworden”, vult Joeri Verstrepen aan. ”Het is zwaar werk, want we zijn doorlopend open van 5u tot 19u, maar we doen het alletwee heel graag. Wat ik geleerd heb, is dat we ook een sociale functie hebben. Hoewel er niet altijd tijd is voor uitgebreide babbels, pols je toch steeds bij de klanten hoe het met hen gaat.”

”Ik sta er soms versteld van hoe snel we in Nijlen aanvaard zijn”, vult Verstrepen aan. ”Ik betwijfel soms of mensen uit Nijlen zo snel een zaak kunnen opstarten in Herenthout als wij hier. “

Moederdag

Creativiteit doet ook veel. Zo verzinnen we regelmatig eigen acties. Met Moederdag hebben we bijvoorbeeld een bloempotje gegeven met daarin een lottospel”, vult Nadine aan. ”Er waren enkele moeders die een kleine prijs wonnen.”

Het koppel werd nog beoordeeld op zijn vorige winkel. Sinds enkele maanden verhuisden Joeri en Nadine hun shop naar een paar panden verderop op de Bouwelsesteenweg. De vertegenwoordigers tippen hen dan ook als mogelijke winnaars voor volgend jaar.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio