Werkzaamheden Hei-Eind starten in voorjaar

Print
Oud-Turnhout - Om de verkeersveiligheid in de wijk te verbeteren, gaat Oud-Turnhout de straat Heieinde in Oosthoven volledig herinrichten. Al jaren klagen buurtbewoners over de onveilige verkeerssituatie.
BR>
Heieinde wordt nogal eens gebruikt als een sluiproute om van Ravels naar Oud-Turnhout te rijden of andersom. Eerder voerde de gemeente er al een snelheidsbeperking in van 50 kilometer per uur.

”Met de werkzaamheden die nu gepland staan, wordt de betonbaan volledig behouden”, zegt schepen van Openbare Werken Jos Vinckx (CD&V). ”Er wordt een voetpad aangelegd langs een stuk van de baan, aan weerszijden komen er klinkers en stoepen en we voorzien zo’n tachtig nieuwe parkeerplaatsen. Later zullen er nog bomen geplant worden, die ervoor moeten zorgen dat de straat iets smaller lijkt. Dat moet bestuurders er toe aanmanen om hun snelheid te minderen.”

De werkzaamheden gaan waarschijnlijk in het voorjaar van start en zullen naar schatting 75 werkdagen duren. Aan de herinrichting hangt een prijskaartje van een kleine 400.000 euro. De gemeenteraad keurde het lastenboek reeds goed. Enkel de gemeenteraadsleden van Groen! stemden tegen, omdat ze graag enkele punten gewijzigd hadden gezien.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio