Turnhout wil schaatsen op kunsstof

Print
Turnhout - Turnhout bestudeert of het mogelijk is om de ijspiste, die stilaan een jaarlijkse traditie wordt tijdens de eindejaarsdagen, in kunststof uit te voeren in plaats van in ijs. Groen Open! drong daarop aan.
BR>
De jaarlijkse ijspiste op de Grote Markt tijdens de kerstperiode wordt goed gesmaakt door het Turnhoutse publiek, dat blijkt uit de bezoekerscijfers.

Groen Open! vroeg zich af of de stad al had overwogen om het ijs te vervangen door een piste uit kunststof. Het zou in ieder geval heel wat schelen op de energiefactuur.

“Het huren van een kunststofpiste blijkt alvast duurder te zijn dan gewoon ijs”, zegt waarnemend burgemeester Francis Stijnen (CD&V) van Turnhout. “We vinden het niettemin zinvol om de optie kunststof verder te bekijken, zeker in het licht van een eventuele aankoop van een piste. Het is natuurlijk de vraag of de schaatskwaliteit en het plezier hetzelfde zijn.”

Volgens Groen Open!-raadslid Bart Cabanier trainen de Nederlandse topschaatsers steevast op kunststof. “Met de kwaliteit zit het dus wel snor. Bovendien kunnen we de piste in de zomer dan in het Stadspark leggen.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio