Uitbater en klanten enthousiast over rookvrij café Goede Vrijdag

Print
Herselt - Café Goede Vrijdag in Herselt bestaat één jaar. Op zich niets speciaals, ware het niet dat het een rookvrij café is. Uitbater Ivan Seyen kan terugblikken op een succesvol startjaar. “Bierliefhebbers hebben me al vaak verteld dat ze hun bier hier eindelijk eens kunnen ruiken.”
BR>
Uitbater Ivan Seyen begon in november vorig jaar met het concept om de mensen een rookvrij alternatief aan te bieden. “Ik ben zeker niet tegen rokers”, zegt Seyen. “Mijn opzet was om een café te beginnen waar klanten kunnen genieten van een goed biertje of een boerensnack in een rookvrije omgeving.”

Kauwgom

Rokers zijn trouwens evengoed welkom in de kroeg, al moeten ze wel buiten op het terras hun sigaret opsteken. De reacties zijn over de hele lijn positief. “De mensen vinden het fijn dat ze iets kunnen gaan drinken zonder nadien naar rook te stinken en uiteraard zijn er ook die het goed vinden voor hun gezondheid. Maar ook van verstokte rokers krijg ik lof, er zijn zelfs stamgasten die definitief stopten met roken of drastisch afbouwden door hier op café te komen”, lacht Ivan.

Er is eigenlijk maar één nadeel aan het rookvrije café. “Door het ontbreken van asbakken vind ik al eens kauwgom onder mijn tafels en krukken, maar dat probleem neem ik er met de glimlach bij”, grapt Ivan. “Ik wou vooral een café waar mensen komen om te relaxen”, zegt hij.

“Een plaats waar mensen met al hun zintuigen van een goed bier of een fijne maaltijd kunnen genieten.” Ivan Seyen schenkt overigens geen pils van het vat, maar wel 65 verschillende biersoorten waaronder de zes officieel erkende trappisten. “Bierliefhebbers hebben me al dikwijls verteld dat ze hier eindelijk hun bier eens konden ruiken. Iets wat in een gewoon café meestal niet kan omwille van de rook”, besluit Ivan.

Goede Vrijdag, Sint-Servaasweg 1 in Herselt i
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio