OCMW stelt sociaal huis voor

Zaterdagmiddag konden personeelsleden, genodigden en buurtbewoners kennismaken met het sociaal huis in opbouw in Vogelzang in Groot-Vorst (Laakdal). In september 2008 kan het nieuwe gebouw, waar ook de kinderopvang gehuisvest zal zijn, in gebruik genomen worden.

BR>

De vijftien personeelsleden van het OCMW verheugen zich om hun te krappe onderkomen in de oude pastorij in Veerle (Laakdal) te kunnen inruilen voor een gloednieuw sociaal huis dat gestalte krijgt in Groot-Vorst.

“Dit huis wordt de plek waar inwoners terechtkunnen met vragen rond sociale dienstverlening”, zegt OCMW-voorzitster Mia Van Hirtum (CD&V/ N-VA) trots. “Het OCMW werd altijd geassocieerd met armoede en ellende. Maar het sociaal huis is een huis van algemeen welbevinden dat openstaat voor iedereen. Zo overwegen we ook om de pensioendienst in dit huis onder te brengen. Mensen moeten vlugger de stap zetten om bij het sociaal huis aan te kloppen.”

Glazen wand

Vik Kerkhofs en Ursula Bloemen maakten een modern ontwerp voor het gebouw. Op de benedenverdieping bevinden zich de lokalen voor de voor- en naschoolse kinderopvang, een archiefruimte en een serverlokaal.

Op het gelijkvloers zijn de inkomhal, de ontvangstbalie, een wachtzaal, sanitair en de kantoren van de en de kantoren van de maatschappelijk werkers.

Een verdieping hoger komen de raadzaal, die ook buiten de kantooruren gebruikt kan worden, een refter en sanitaire voorzieningen. De burelen voor diensten die niet rechtstreeks in contact komen met het publiek, zoals de financiële dienst, de ontvanger, de secretaris en de voorzitter, krijgen een plaatsje op de tweede verdieping.

Het gebouw is uitgerust met een lift en heeft een glazen wand om alles zo licht en transparant mogelijk te maken. Het totale kostenplaatje van het nieuwe OCMWgebouw bedraagt 2,5 miljoen euro. In september 2008 kan de nieuwbouw in gebruik genomen worden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio