Kleine Landeigendom verstrekt recordaantal leningen

Print
Balen - Kleine Landeigendom Turnhout wees zaterdag in Olmen (Balen) vijf sociale woningen toe. Een goedkopere woning in combinatie met een sociale lening charmeert steeds meer mensen. De huisvestingsmaatschappij verstrekte dit jaar al vijf miljoen euro aan goedkope leningen.
BR>
De vijf koopwoningen situeren zich in de verkaveling Kruisblokken in Olmen. De woningen met een vloeroppervlakte van gemiddeld 140 vierkante meter zijn kant en klaar met uitzondering van vloeren en keukens. ”De kopers kunnen dan hun eigen keuze waarmaken in een woning waarvan ze vroeger enkel konden dromen”, stelt directeur Geert Schoofs. De prijzen variëren tussen 150.000 en 170.000 euro. ”Deze woningen voldoen allemaal aan de strengste normen op gebied van isolatie en ventilatie”, zegt de directeur nog.

Kleine Landeigendom Turnhout biedt ook sociale leningen aan. De formule slaat steeds meer aan. ”Wij hebben nog twee maanden te gaan, maar nu reeds verstrekken wij voor meer dan vijf miljoen euro aan goedkope leningen voor aankoop en renovatie van woningen. Dat is het hoogste bedrag in tien jaar”, vervolgt Geert Schoofs.

Alleenstaanden

Kleine Landeigendom merkt ook een andere tendens. ”Een neveneffect van de lage maximumprijs is dat 75 procent van de leners dit jaar alleenstaanden zijn. Toch beoogt Kleine Landeigendom gezinnen als voornaamste doelgroep. We overwegen wel om ons appartementenprogramma voornamelijk in Turnhout en Vosselaar bij te sturen in functie van de zestig procent alleenstaanden op de wachtlijsten voor appartementen. Dit maakt dat we van appartementen met drie naar twee slaapkamers gaan.”

Voor de koopwoningen in Balen stonden mensen maximaal vijf jaar op de wachtlijst.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio