Jazzkroegentocht lokt bekend volk naar Lier

Print
Lier - De binnenstad van Lier is op zaterdag 10 november weer het mekka van de muziek. Zoals steeds op de vooravond van wapenstilstand organiseert de vzw België dan haar Jazzkroegentocht. Dit keer gebeurt dat al voor de 23ste keer.
BR>
De Lierse Jazzkroegentocht evolueerde naar een allround muziekkroegentocht. “In tien van de elf deelnemende cafés staan groepen die voor het eerst deelnemen”, zegt Marc Meulepas, een van de organisatoren. “Een van die nieuwe groepen is de Wanda Joosten Band. De musicalactrice wordt op het podium begeleid door vier muzikanten met een project dat ze Sol y Sombra heeft genoemd, zon en duister dus. De nummers die ze hiervoor schreef, klinken flamencoachtig. In Lier krijgt ze extra steun van pianistaccordeonist Steven Cornillie. Ze treden op in ’t Goed Voorbeeld, het enige café dat met dezelfde uitbaters al 23 keer aan de Jazzkroegentocht deelneemt”, aldus Marc Meulepas.

Een andere bekende stem die op 10 november in Lier aantreedt, is Sabine Tiels. Ze treedt samen op met haar levenspartner Dirk Schreurs en brengt het programma Sabine Tiels loves Standards.

De optredens in de elf cafés duren van 21u tot 1u. Daarna loopt in jeugdhuis De Moeve een Late Night Concert met de groep CCC. Deze vier Lierse jongens staan garant voor een portie lekkere rock-’n-roll en rockabilly.

CVR

www.jazz-lier.be

Deelnemende cafés:
Goed Voorbeeld (Wanda Joosten Band; soft jazz – latin), ’t Nivoo (Bulsjivism; blues, rock), Teaterkafee (Hats off to Harry; jazz, funk), Groenhuis (Sweet Jazz Orchestra; bigband), De Valk (The Smoky Midnight Gang; boogiewoogie), Falstaff (Sabine Tiels & Dirk Schreurs Trio; jazz standards), Belofte Land Herberg (Rye Jehu; lo-fi rock-’n-roll), Kruiske (Johnny and The MG’s; blues), The Jack (Nite Spirit; swingrock), Poppa Mau’ce (Tripple Trouble; blues), De Moeve (Bigband Academie).

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio