Districtsschepen vindt dat Wilrijk in de kou staat

Print
Wilrijk - De inhuldiging van tramlijn 6 betekent ongetwijfeld een flinke aanwinst voor het openbaar vervoer in en rond Antwerpen. Maar waar nu bijna alle districten ‘betramd’ zijn, blijft Wilrijk in de kou staan. Districtsschepen Johan Peeters springt in de bres.
BR>
“Wij zijn met 38.000 mensen die ook een tram in ons centrum willen.” Zo verwoordt schepen van Mobiliteit Johan Peeters (sp.a) wat leeft bij de Wilrijkenaren.

Peeters is realist en hij beseft dat er een wereld ligt tussen wens en werkelijkheid. “Een tram tot in Wilrijk zal zeker niet voor morgen zijn. Maar dat belet niet dat we ervoor gaan ijveren. Een aanzet zou het aanleggen van een park and ride kunnen zijn op het Generaal Robertsonplantsoen, de grote grasvlakte aan de tank. Dat zou veel auto’s uit de stad kunnen weghouden en de Wilrijkenaars een aansluiting geven op de tramlijnen die daar passeren. Zo’n parking zou op voetbalavonden ook de parkeerdruk verlagen in de straten rond het stadion van Germinal Beerschot.”

Boerentram

Een tram in Wilrijk zou geen primeur zijn. De ‘tram van Boom’ of de ‘boerentram’ zoals die in de volksmond heette, verdween in 1970 met de opening van het viaduct op de A12 uit het straatbeeld.

“De tram van de toekomst zou bijna hetzelfde traject kunnen volgen”, vindt Peeters. “De nieuwe tram 6 draait terug aan Permeke. Waarom de lijn niet doortrekken op de Boomse- GvA-foto Arlette STUBBE steenweg? Met een afslag aan de Krijgslaan zou dan het Universiteitsplein het eindpunt kunnen zijn. Op die manier zou een groot deel van de inwoners van het district op loopafstand van een tramhalte wonen en niet langer alleen maar aangewezen zijn op traag en vervuilend autobusvervoer.”
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio