Asielcentrum Ekeren over twee jaar dicht

Print
Ekeren - Vzw Klina heeft besloten om de huurovereenkomst met Fedasil Ekeren niet te verlengen. Ten laatste op 31 januari 2010 sluit het Ekerse asielcentrum dan ook de deuren. Ook het vredegerecht zal nu moeten uitkijken naar een nieuw onderkomen.
BR>
Districtsschepen Christophe Thomas (Open Vld), lid van de begeleidingscommissie van het asielcentrum:”Fedasil huurt het gebouw van Klina, en zij hebben laten weten dat ze de huur niet wensen te verlengen. Het huidige huurcontract loopt af op 31 januari 2010 dus ten laatste op die dag zal het centrum zijn deuren moeten sluiten.” Oorspronkelijk was er veel verzet tegen de komst van het centrum aan het Laar, in de wijk Ekeren-Donk. De vrees voor overlast bij sommige buurtbewoners bleek na verloop van tijd echter ongegrond.

De meeste mensen staan nu zelfs positief tegenover het centrum.

Fedasil Ekeren wil voorlopig nog niet reageren op het nieuws van de sluiting en de verantwoordelijke voor het dossier bij Klina zit momenteel in het buitenland. Het is dus nog even gissen naar een nieuwe bestemming voor het gebouw. Maar het is geen geheim dat er grote investeringen nodig zijn om het weer te kunnen verhuren.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio