Buren vangen kinderen getroffen gezin tijdelijk op

Print
Hemiksem - Een rijhuis in de Provinciale Steenweg in Hemiksem is zaterdagmorgen uitgebrand. De zes aanwezigen konden het pand veilig verlaten. Voor het gezin wordt een nieuwe woning gezocht.
BR>
De brand ontstond rond 9u bij huisnummer 109 op de Provinciale Steenweg in Hemiksem bij de familie Decoeck. De buren merkten de vlammen op. ”Ik hoorde lawaai, het leken wel bommetjes die ontploften. Ik ben gaan kijken. Net toen we buiten kwamen, sprong de voorruit stuk en sloegen de vlammen eruit”, vertellen buren Geert Geysemans en Leen De Bleser.

De woonkamer stond in lichterlaaie.

In het huis waren op dat moment zes personen aanwezig. Een koppel met een dochter, de moeder van het koppel met een dochter en een logerend nichtje. Ze konden allemaal het huis tijdig verlaten langs de voor- of achterdeur.


Het Hemiksemse vrijwilligerskorps was enkele minuten na de oproep al ter plaatse. Volgens brandweercommandant Dirk Mees is de brand ontstaan rond de stereo. ”Naast de muziekinstallatie stond ook een kaarsenhouder, maar die heeft volgens mij niets met de brand te maken. Waarschijnlijk is de brand begonnen na een kortsluiting van de muziekinstallatie.

De woonkamer brandde volledig uit. De rest van de woning liep rooken waterschade op.” De overburen vingen de kinderen op. ”Ik ging mijn krant halen. Ik zag de vlammen uit de ramen slaan en er was veel rook. Met een voorbijganger zijn we poolshoogte gaan nemen. We hebben dan de kinderen naar ons gebracht. Eén van de kinderen stond onder de douche tijdens de brand en was kletsnat. Niemand was gelukkig gewond”, zegt Marc Vergauwen. Het huis is onbewoonbaar.

Burgemeester Eddy De Herdt (sp.a) beloofde de slachtoffers dat het OCMW snel voor een nieuwe woonplaats zou zorgen. ”In Hemiksem zijn er geen plaatsen meer vrij. Maar waarschijnlijk vinden we wel iets in de omliggende gemeenten. Desnoods gaat deze familie op hotel op kosten van de gemeente”, geeft de burgemeester aan.

Bert PROVOOST
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio