Mannen niet toegelaten op Marokkaanse modeshow

San Marco Village in Schelle liep zondag aardig vol voor de Maroc Store Fashion Show. De bezoekers, of beter bezoeksters, vergaapten zich een hele dag lang aan de nieuwste creaties van de grote Marokkaanse ontwerpers en opkomende talenten.

bsouffreau

BR>

“Bekijk het gerust vanaf de zijlijn, want mannen mogen de zaal echt niet binnen” zegt organisator Nasim Tesoudali. “Zoek er niet meer achter dan het is, dit is een evenement voor vrouwen en enkel op deze manier kunnen ze zich voluit amuseren en genieten van het totaalspektakel.”

Volgens Tesoudali wordt Marokkaanse mode niet alleen gemaakt of gedragen door Afrikaanse vrouwen. “We zitten in de lift, het komt er nu enkel nog op aan onze creaties bekend te maken bij het brede publiek. De Marokkaanse modewereld barst van het talent.” Dat brede publiek werd aanvankelijk aangesproken vanuit Nederland en vervolgens België. “Vanuit de Lage Landen, willen we stilaan heel Europa veroveren. Naast de beginnende ontwerpers, toont ook Kamalia hier haar creaties. Zij wordt toch beschouwd als de Dior van de Marokkaanse mode.”

Ideeën opdoen

Tijdens de pauze spreken we met Somaya. Ze kwam naar het evenement met al de vrouwelijke familieleden én haar zoontjes Younes en Samir. “De zonen zijn nog geen twaalf jaar en mochten dus wel binnen omdat het nog geen mannen zijn, gratis nog wel.” Somaya heeft niets dan woorden van lof voor de organisatie.

“Ik draag nu wel een ‘Westerse’ outfit, maar evengoed trek ik de traditionele Marokkaanse kledij aan. Mode, muziek en shoppen zijn mijn hobby’s. Al is het nog lang niet zeker dat ik hier ook iets ga kopen. Het komt er ook op aan om inspiratie op te doen, eerlijk gezegd zijn sommige zaken hier nogal aan de dure kant.”

Marc DE SWERT

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio