Antwerp speelt zwakste wedstrijd van seizoen

Antwerp speelt zwakste wedstrijd van seizoen

Antwerp speelt zwakste wedstrijd van seizoen

Print
Antwerp incasseerde op het veld van Union zijn derde uitnederlaag van het seizoen. De Great Old leverde een beschamend zwakke prestatie en is na vier speeldagen zonder nederlaag weer helemaal bij af. Bij de ploeg van Warren Joyce ontbrak gisteren alles wat een ploeg tot een promotiekandidaat kan maken.
BR>
”We moeten dringend weer beginnen voetballen”, zegt Kevin Baert.

Antwerp had de traditie mee want de voorbije drie seizoenen was het telkens met drie punten uit het Dudenpark teruggekeerd. Gisteren liep het anders en dat had de Great Old volledig aan zichzelf te wijten. Nog voor de match goed en wel begonnen was, stond het al 2-0 voor Union. De simpele en lakse manier waarop de goals werden weggegeven, deed pijn aan de ogen.

”Als je na een kwartier twee doelpunten in het krijt staat tegen Union, weet je dat het moeilijk wordt”, aldus Baert. ”Union heeft een harde en grote ploeg en kan met lange ballen zijn geliefkoosde spelletje spelen als ze op voorsprong staan.Wij konden daar te weinig tegen inbrengen.Vooral in de eerste helft was het slecht.Er zat geen passie, geen vuur in de ploeg. Nochtans was dat wat de trainer uitdrukkelijk gevraagd had. Na de rust ging het iets beter, maar toen werkten we de kleine kansjes die we kregen niet af.”

Opvallend was het gebrek aan voetballend vermogen bij Antwerp, dat nauwelijks de bal in de ploeg kon houden. Met Verbiest, Fränkel en Gbarssin op het middenveld had Joyce vooral voor zekerheid gekozen. Bovendien kende Antwerp pech toen Pivaljevic amper een minuut na zijn vervanging geblesseerd weer naar de kant moest. Intussen blijft het in het klassement harken geblazen voor Antwerp. Een twaalfde plaats na tien matchen is niet waar men op de Bosuil vooraf van gedroomd had.

”Zeker niet”, zucht Baert. ”En precies daarom komt deze nederlaag zo hard aan. Met twee thuismatchen voor de boeg hadden we op drie punten gerekend. Dan hadden we een mooie sprong kunnen maken in het klassement. Nu is het weer opnieuw beginnen. Op verplaatsing slagen we er blijkbaar niet in om de klik te maken.Vorige week in Eupen speelden we ook niet goed, maar toen pakten we nog een punt mee. We moeten dringend weer het voetbal gaan spelen dat we bijvoorbeeld tegen United wel konden brengen. Hopelijk brengen de komende thuismatchen tegen Deinze en Hamme de kentering.”

Jan VAN CRAEN
Nu in het nieuws