Philip Heylen haalt finish marathon New York - Album

Philip Heylen haalt finish marathon New York - Album

Philip Heylen haalt finish marathon New York - Album

Print
Antwerpen - Na 5u34'35” haalde Philip Heylen gisteren de meet van de marathon van New York. Daarmee deed de CD&V-schepen het twee minuten beter dan bij zijn eerste deelname in 2005. Heylen passeerde de finish met een Antwerpse vlag, die hem was aangereikt door collega Ludo Van Campenhout.
BR>
Heylen finishte bijna drieënhalf uur na de Keniaanse winnaar Martin Lel, maar dat kon de pret niet drukken. “Mijn tijd speelt geen rol”, zei hij nog nahijgend.

“Ik ben er geraakt, daar gaat het om. En ik heb zo tienduizend euro verzameld voor een project van Lion's Club International tegen blindheid in Afrika.” Heylen begon goed aan de race, maar hij kreeg het toch zwaar.

“Op die bruggen krijg je echt kippenvel van die mensenmassa. Maar toen we van Queens naar Manhattan gingen, kreeg ik kramp en moest ik af en toe wandelen. Ik had toen nog zeventien kilometer voor de boeg.

First Avenue leek wel een stuk vals plat van Bujumbura naar Canada, er kwam geen eind aan. Ik kreeg gelukkig veel steun van mijn coach Diane Teygeman. Ook het laatste deel van de race was verraderlijk, want in Central Park moet je heel wat bergjes beklimmen. Maar de massa stuwt je voort.”

Het mooiste moment kwam vlak voor de finish. “Ludo Van Campenhout duwde me de Antwerpse vlag met de stralende A in mijn handen. Zo ben ik over de streep gegaan. Zalig! Ik ben Ludo heel dankbaar. Er wordt wel eens gezegd dat je in de politiek geen vrienden hebt, maar hij is er zeker een.”

Van Campenhout liep de marathon van New York zelf ook al in 2005, maar ditmaal deed hij niet mee. “Ik heb op de beurs waar alle atleten hun rugnummer afhalen en waar in twee dagen tienduizenden mensen passeren, in een standje mee promotie gevoerd voor de marathon en de toeristische attracties van Antwerpen”, zegt hij. “Marathonlopers combineren hun race meestal met een citytrip en plannen een half jaar van tevoren. Onze marathon is eind april, dus de timing was ideaal. Bovendien lopen hier in New York veel atleten uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. Voor ons een ideale doelgroep.”

En Philip Heylen? Die dacht heel even niet aan Antwerpen. “Ik wil nu eerst zo snel mogelijk in een warm bad. En daarna ga ik een grote biefstuk met mayonaise eten.”

Lex MOOLENAAR

Bekijk het fotoalbum.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio