Baas Noxx redt vrouw uit dok

Baas Noxx redt vrouw uit dok

Baas Noxx redt vrouw uit dok

Print
Antwerpen - Dave Alpaerts’ nachtje eindigde zaterdagochtend erg verrassend. De zaakvoerder van dancing Noxx dook in het Straatsburgdok om een vrouw te redden, die een wanhoopspoging had ondernomen. Het bewusteloze slachtoffer werd met vereende krachten op het droge getild.
BR>
Raar genoeg zat de zwempartij er al aan te komen, toen Dave Alpaerts (32) zaterdag rond 5u een hongertje wilde gaan wegwerken in de frituur op de kaaimuur. ”Ik zag een dame op de blauwe steen zitten, haar voeten bengelend boven het water. Ik zegde haar dat dat niet verstandig was. Dat het gevaarlijk was daar te gaan zitten en dat als er iets zou gebeuren niemand haar zou horen roepen.”

Toen de vrouw een klaagzang aanhief en vertelde dat ze niemand meer had om naar uit te kijken, troonde Alpaerts (links op de foto) haar mee naar het frituur. ”Een hapje eten doet een mens meestal goed”, dacht ik.

Maar tijdens het verorberen van een hamburger wilde het slechte gemoed van de vrouw niet wijken. ”Integendeel, en toen ik een combi zag komen aanrijden, heb ik de politie gewenkt.” Dave Alpaerts lichtte de zaken kort toe, waarna de agenten zegden dat ze de zaak zouden overnemen. ”Maar toen ze uit de combi stapten, bedacht de vrouw zich niet en sprong ze in het water. Ze begon weg te zwemmen, maar vijftien tot twintig meter verder verkrampte ze van de kou.”

Geen trapje
”Ik ben erachter gesprongen. Ze was al bewusteloos toen ik bij haar kwam en haar vastgreep.” Tien meter uit de kant begon ook Dave het moeilijk te krijgen: ”De kou, het gewicht van de drenkelinge en onze zuigende kleren, maakten de reddingspoging heel zwaar. Gelukkig zag parkeerwachter Jan Van Denderen (rechts op de foto) dat en sprong hij mee in het dok. We hebben haar samen tot bij de kaaimuur gebracht. Maar dan ontdekten we dat er geen trapje was. De vrouw naar boven tillen was niet evident, maar met de hulp van onze portiers is dat toch gelukt. Zelf zijn we ook op die manier uit het water geholpen.”

De politiepatrouille, die instaat voor het toezicht aan de Noxx, had intussen al een ambulance gevraagd. Die bracht de drenkelinge naar het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem. ”De dame had te veel gedronken en had duidelijk psychische problemen”, aldus politiewoordvoerster Jinnih Beels.

Johan VAN BAELEN
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio