KV Mechelen vernedert Brussels (4-0)

KV Mechelen vernedert Brussels (4-0)

KV Mechelen vernedert Brussels (4-0)

Print
KV Mechelen heeft FC Brussels zwaar vernederd. Het won overtuigend met 4-0 van de geplaagde Brusselse club en geeft de rode lantaarn nu door aan Dender. Mechelen heeft nu 8 punten en stijgt naar de 15de plaats.
”Eindelijk nog eens zo’n typisch KV-avondje.”Kevin Geudens vertolkte gisteren een algemeen gedeeld gevoel in Mechelen. Het fel geplaagde Brussels kreeg een gortdroge 4-0 aangesmeerd en moest toekijken hoe de volgestouwde KV-tribunes de crisis uitwuifden. Krachtig, geduldig, leep en efficiënt: KV Mechelen is een eersteklasser aan het worden.

Ze was al vaker aangekondigd, de herlancering van KV Mechelen.Na de opbeurende resultaten tegen Anderlecht en Club Brugge bijvoorbeeld, en na de kansenregen tegen Moeskroen. Maar telkens kreeg KV een koude douche getrakteerd. Het spelpeil verslapte, de resultaten bleven uit, het te betalen leergeld dreigde een fortuin te worden.

Toen Malinwa op de vorige speeldag onverhoopt stuntte op het veld van leider Standard, doken de positieve stemmen weer op, zij het meer timide dan voorheen. Maar deze keer hadden ze wel gelijk: KV Mechelen lijkt daadwerkelijk aan de heropstanding begonnen.

Verslagenheid bij Zoltan Petö, en met hem bij heel Brussels. Na een incidentrijke week was een zware nederlaag wel het laatste dat de club van Johan Vermeersch kon gebruiken. "Dit komt heel ongelegen, ja", gaf Petö toe. "Maar eigenlijk kunnen we hier niets tegen inbrengen: we zijn op onze waarde geklopt. We beschikten simpelweg niet over de kwaliteiten om dit resultaat om te buigen."

Malaise in Brussels, dus? Petö probeert te relativeren. "Voor een speler is dit de moeilijkste situatie die er bestaat. maar ik weiger de handdoek te werpen. Straks komen verschillende belangrijke pionnen uit blessure terug, en dan zullen we zeker nog stijgen in het klassement. Op dit moment is het vooral belangrijk voor ons om al die extra-sportieve sores achter ons te laten wanneer we het veld oplopen, en slechts aan een ding te denken: als blok de kentering zoeken."

.

Nu in het nieuws