Bonken met Jezus. Kan dat?

Op 23 november vindt in Heist-op- den-Berg de fuif ’Bonken met Jezus’ plaats. De organisatoren delen hosties uit en maken reclame met een gigantisch kruis. Tot ongenoegen van de plaatselijke pastoor.

De themafuif staat volledig in het teken van het geloof. ”We willen eens iets anders doen dan de gewone boerenfuiven, zoals er veel zijn in deze streek”, zegt Alexander Coumnas, een van de organisatoren. “De hele zaal wordt getransformeerd in een kerk. Bij het binnenkomen geven we iedereen een hostie. De deejays zijn verkleed als pastoor en staan op een altaar. We plaatsen een groot kruis en installeren een biechtstoel.

In plaats van een Happy Hour doen we een Holy Hour. We wilden de fuif eerst in een echte kerk doen, maar dat bleek niet haalbaar. We maken nu reclame op andere fuiven met een zelfgemaakt kruis”, vertelt Coumnas.

De organisatoren willen benadrukken dat ze geen slechte bedoelingen hebben.

Plaatselijk pastoor Toon Bulckens zit duidelijk verveeld met het initiatief van zijn parochianen. ”Ik vind dit een teken van gebrek aan cultuur. En dan nog in zo’n grote zaal”, reageert hij ontgoocheld.

Bert Provoost

Wat vindt u ervan?.


.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio