Voormalig schoolhuis krijgt nieuwe dakbekleding

Print
Duffel - Het schoolhuis aan de Nieuwstraat 13 in Duffel krijgt binnenkort een nieuw dak. Dat heeft het schepencollege beslist.
BR>
Duffel telt nog twee schoolhuizen. Dat zijn woningen verbonden aan een gemeentelijke basisschool en bestemd als woonst voor wat destijds de hoofdonderwijzer genoemd werd. Het oudste schoolhuis dat zich aan de Kwakkelenberg 53 bevindt, dateert van 1881 en werd volledig gerenoveerd toen de huidige directeur er zijn intrek nam.

Van iets recentere datum is het schoolhuis in de Nieuwstraat, dat in 1913 werd ingehuldigd. "Tot 1965 was deze woonst effectief bewoond door het schoolhoofd. Het laatste schoolhoofd dat er woonde, was Gustaaf Wuyts. Sindsdien fungeert de woning als conciërgewoning.

"Eerder hebben we in deze woning al verbeteringswerkzaamheden uitgevoerd waarbij de badkamer, de bergruimte en het sanitair volledig vernieuwd werden. Daarna volgde een grondige gevelrenovatie van de conciërgewoning en de aangrenzende turnzaal. De houten ramen en voordeur werden vervangen door aluminium schrijnwerk", vertelt schepen van Onderwijs Luc Wuyts (CD&V).

"Binnenkort zetten we de kroon op het werk met de vervanging van de dakbekleding. Alle daken en dakgoten worden vernieuwd en meteen ook geïsoleerd. We ramen de werkzaamheden op 34.411 euro", aldus Luc Wuyts. Het dossier komt maandag ter goedkeuring op de gemeenteraadszitting.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio