Nagelnieuwe apparatuur voor ambulancedienst en brandweer

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeente Heist-op-den-Berg koopt twee automatische hartmassagetoestellen aan voor de ambulancedienst. Er wordt ook een computergestuurd oproepsysteem aangekocht en er komt een nieuwe straalverbinding naar de brandweer.
BR>
"Die hartmassagetoestellen doen automatisch aan reanimatie, masseren en beademing. Zo'n toestel vervangt het manuele werk dat een geoefend atleet maar maximum twee minuten kan volhouden. Eigenlijk zijn het onmisbare toestellen", zegt schepen Nand Blauwens (Open Vld). De aankoop kost 21.780 euro.

Oproepsysteem

De brandweer krijgt dan weer een computergestuurd oproep-systeem. Die aankoop wordt aangevuld met een inbelsysteem dat automatisch aanduidt of een personeelslid beschikbaar is. De brandweer werkt met drie ploegen waarin overal wel specialisten zitten. Als er bij een bepaalde tussenkomst een specialist van een andere ploeg nodig is, kan die automatisch opgeroepen worden. Een lichtkrant duidt aan wat er juist aan de hand is. Ook deze optie moet tijd besparen. Beide aankopen kosten 12.000 euro.

Ten slotte wordt er een nieuwe straalverbinding tussen het gemeentehuis en de technische dienst gemaakt. De kostprijs hiervan bedraagt 16.000 euro. De huidige bestaande verbinding blijft behouden en zal na de realisatie van de nieuwe verbinding naar de brandweer gelegd worden.

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio