Pedofiel moet drie jaar brommen

Print
Willebroek - De dertigjarige Willebroekenaar Felix H. is door de correctionele rechtbank van Mechelen gestraft voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje. Hij moet drie jaar de cel in.
BR>
Tegen de Willebroekenaar werd door het Openbaar Ministerie een celstraf van vier jaar geëist. Uiteindelijk moet hij drie jaar de cel in. Daarnaast is hij voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Het meisje krijgt 2.500 euro morele schadevergoeding op haar bankrekening. Ook de moeder krijgt een kleiner bedrag toegekend.

De twaalfjarige dochter D. van zijn toenmalige vriendin werd zeer zwaar misbruikt door de man. "Ze is vaak verkracht geweest door Felix H. Terwijl haar moeder beneden op de computer werkte, ging Felix naar de slaapkamer van het meisje. Hij zei dat hij daar met het meisje praatte, maar in werkelijkheid verkrachtte hij haar. Bij het seksuele contact zou nooit een condoom zijn gebruikt. Er zijn ook een reeks seksueel getinte sms'jes teruggevonden. In zijn leefwereld kwamen heel wat jonge meisjes voor", schetste de procureur de feiten.

Veel bewijzen

De man ontkende eerst, maar na een lang gesprek met zijn advocaat Yves Vekemans ging hij door de knieën en bekende alles. Dat gesprek vond plaats in de gevangenis, een dag voor de eerste verschijning voor de correctionele rechtbank. "Het verhaal was onlogisch en onmogelijk vol te houden. De bewijslast was te groot. Het was het beste voor hem en het slachtoffer dat hij zijn verantwoordelijkheid zelf nam", gaf Vekemans tijdens de behandeling van de zaak aan.

Aan rechter André Van Praet gaf de man wat meer uitleg. "Sinds half november 2005 tot begin dit jaar heb ik geregeld seks gehad met haar. Dat gebeurde zo'n vijf tot zes keer per maand. Ik ben opgelucht dat ik heb bekend", aldus de 30-jarige.

BePr
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio