Vendeliers uit Duffel smukken Sint-Hubertusviering op

De jaarlijkse Sint-Hubertusviering in Niel staat op zondag 4 november voor de zeventiende keer op het programma. Als de weermaker van de partij is, zal het voor de dierenliefhebbers drummen worden op het kerkplein.

jmartynowski

BR>

De feestelijkheden worden om 10u ingezet met een optreden van de muziekkapel van de Chiro. De plechtige eucharistieviering in de kerk om 10.30u wordt met aangepaste muziek opgeluisterd door de koninklijke harmonie Kunst en Vermaak. Tijdens de misviering wordt het brood gezegend en bij het verlaten van de kerk uitgedeeld aan de aanwezigen. Hoornblazers van de Chiro van Schelle kondigen de zegening aan op het kerkplein van huisdieren en paarden.

Kanunnik Walter De Winter staat in voor de zegening. Eerst passeren de kleine huisdieren, daarna de paarden. Vervolgens vertrekt een stoet door een aantal straten van de gemeente. Kinderen kunnen meerijden in huifkarren.

Na de ommegang is er op het kerkplein een optreden van vendeliers uit Duffel en een beetje verder geeft de Nielse hondenclub De Zwarte Rakker een demonstratie ten beste. Er zullen ook een aantal roofvogels te bewonderen zijn. Stukken klein wild worden per opbod verkocht.

Vanaf 13u zijn er voor alle deelnemers aan de stoet boterhammen met kop in zaal De Vak. De deelnemende verenigingen, ten slotte, ontvangen van het gemeentebestuur een aandenken.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio