Celstraf met uitstel voor roekeloze cafébaas

Print
Mechelen - Een 46-jarige Mechelaar heeft een celstraf van zes maanden met uitstel gekregen, na een roekeloze poging om zich in dronken toestand met zijn wagen te onttrekken aan een politiecontrole.
BR>
Cafébaas Constant D. was eind maart 2007 omstreeks 4u 's nachts met zijn wagen op weg naar huis, toen een patrouille van de Mechelse politie in een anonieme wagen hem opmerkte. Omdat de Mechelaar achter het stuur zwalpte, wilden de agenten hem aan de kant zetten. Maar de chauffeur duwde het gaspedaal in en ging ervandoor. Even verderop kon de patrouille hem opnieuw klemrijden, maar dan nog gaf Constant D. zich niet gewonnen.

"Carjacking"

Hij zette de wagen in achteruit, om dan weer voorwaarts in de richting van een van de agenten te rijden. In een reflex plaatste de tweede agent het dienstvoertuig voor zijn collega, zodat Constant D. tegen de politiewagen botste. De agenten konden hem vervolgens in de boeien slaan. De chauffeur bleek 1,01 milligram alcohol per liter in het bloed te hebben, maar wijt zijn gedrag daar niet aan. "Ik dacht aan een carjacking, panikeerde en wou uit die situatie vluchten", vertelde hij aan de rechter.

De correctionele rechtbank gaf hem een celstraf van zes maanden met uitstel. Daarnaast moet de roekeloze chauffeur een boete van 750 euro betalen en mag hij een jaar lang geen gemotoriseerd voertuig besturen.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio