KV Turnhout staat jaar achter met concessiegelden

KV Turnhout heeft de openstaande schulden voor de concessieovereenkomst omtrent de Leemshoeve tot begin 2007 vereffend, maar dit jaar is nog geen enkel maandgeld betaald. De stad Turnhout probeert een schadeclaim van de club intussen te verhalen op een aannemer.

BR>

Dat de Turnhoutse voetbalclub met financiële problemen kampt, is al langer geweten. De concessie voor de gebouwen op het sportpark Leemshoeve loste de vereniging tot nu toe ook altijd met enige vertraging en afbetalingsplannen af. De rekening tot begin 2007 staat effen, maar dit jaar is er nog geen enkele concessie van zo'n 1.300 euro per maand betaald. Een betalingsplan is er evenmin.

KV Turnhout diende al wel een schadeclaim van zo'n 5.000 euro in tegen de stad. Daarmee wil de club de kosten verhalen die ze maakte om tenten en verwarming te huren, omdat de renovatie van de schuur op de Leemshoeve veel langer duurde dan verwacht.

Het stadsbestuur probeert op zijn beurt dat bedrag te verhalen op de aannemer voor zijn laattijdigheid. Die aannemer wijst dan weer de stad en de architect als schuldige aan. Het conflict krijgt nog een gerechtelijk staartje.8HO

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio