Nieuwe tentoonstellingszaal moet halfjaar dicht

Print
Sint-Niklaas - De nieuwe tentoonstellingszaal op Zwijgershoek kampt met vochtproblemen. Daarom moet de zaal een halfjaar dicht voor herstellingswerkzaamheden.
BR>
Ruim een jaar geleden opende de nieuwe tentoonstellingszaal, maar nu al moeten er herstellingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Omdat de zaal vorig jaar in feite te vroeg is geopend, konden de materialen niet voldoende uitdrogen. "We willen dat vochtprobleem structureel oplossen. Daarom zal een sluiting van drie maanden niet voldoende zijn. Wanneer we de werken uitvoeren, is nog niet beslist", zegt cultuurschepen Lieve Van Daele (CD&V). "Ofwel verplaatsen we enkele exposities, ofwel kiezen we voor een periode waarin nog geen tentoonstellingen zijn vastgelegd. Het kan niet dat kunstwerken schade lijden."

Of de zaal opnieuw klaar is tegen de opening van het nieuwe museum Ste.M op Zwijgershoek is dus nog onduidelijk. Dat project zit alvast op schema. Vanaf januari wordt er gestart met de verhuizing van de museumstukken. Op 20 en 21 september 2008 moet het nieuwe en langverwachte museum de deuren openen.

JoVe
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio