Jeugdhuis zonder stroom

Print
Schilde - In jeugdhuis Pivo in Schilde ging vrijdag het licht uit. De komende weken zal in nog dertig andere jeugdhuizen hetzelfde gebeuren. Niet dat ze de factuur niet hebben betaald, maar omdat ze deelnemen aan de Nacht van de Energievreters, de zoektocht naar het milieuvriendelijkste jeugdhuis in Vlaanderen.
BR>
Nacht van de Energievreters is een actie van het Leuvense Ecospot, dat op zoek is naar het meest milieuvriendelijke jeugdhuis van Vlaanderen. Schilde beet de spits af. Voorzitter Frederic Loots: "Het is een leuk initiatief. Ik las er toevallig over en heb ons meteen ingeschreven. We hebben alle opdrachten goed uitgevoerd, want je kan een make-over winnen van het clubhuis. Onze leden moesten stemmen om energievreters uit te schakelen. Alles is op een gegeven moment wel eventjes afgezet. Het was wel wennen zonder verlichting, koeling, muziek of verwarming. Hoewel, het laatste viel wel mee, omdat we met veel volk in een kleine ruimte zaten."

Drie opdrachten

Een opdracht was het maken van een Trashy Beatz. Met behulp van ludieke muziekinstrumenten die werden gemaakt uit afvalmateriaal konden de jongeren serieus wat decibels produceren.

De tweede opdracht was het Art d'Eco-project. Ze moesten kunst maken met milieuonvriendelijk afval. Ook dat lukte de Pivo-Panamarenko's aardig.

Tot slot gingen de Mega Madies bij de buren op zoek naar gloeilampen. De vier superhelden moesten de gloeilampen door spaarlampen te vervangen. Ze hadden de energiezuinige lampen van het provinciebestuur gekregen. Ook deze opdracht werd met veel keurig afgewerkt.

Intussen vermaakten de politici zich op de drie fietsen die in de hal voor noodstroom zorgden. Schepen van Jeugd Steven Dietvorst (CD&V) en schepen van Sport Olivier Verhulst (Open Vld) trapten mee. Zelfs schepen van Milieu Anke Fierens (CD&V) liet zich niet onbetuigd. Loots: "Een geslaagde avond. Het is een vorm van sensibiliseren, om iedereen te laten weten dat de jeugd zich zorgen maakt over het milieu."
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio