Drugsdealer riskeert dertig maanden

Eddy V., Carine F. en haar broer Jan riskeren effectieve gevangenisstraffen tot dertig maanden. De politie betrapte hen in juli van dit jaar in een woning in Ravels met een grote hoeveelheid drugs.

BR>

De politie van de zone Kempen Noord-Oost viel op 17 juli binnen in een pand in de Ravelse wijk Vlasrietje. De speurders vonden daar 1.470 xtc-pillen, 1,050 kilogram marihuana, 101 gram cocaïne, 439 gram speed, 140 viagrapillen en ook duizenden materialen om de drugs te verpakken. Eddy V., Carine F. en haar broer Jan F. waren in het huis aanwezig. Het drietal verscheen vrijdag voor de correctionele rechtbank in Turnhout.

Eddy V. en Carine F. moesten zich ook verantwoorden in een tweede drugsdossier. In hun toenmalige woning in de Torenstraat in Arendonk trof de politie in oktober 2006 ook een hoeveelheid drugs aan. In het pand was ook een

kamer ingericht om drugs te gebruiken. "Eddy V. verklaarde dat hij sinds oktober 2005 een serieuze drugshandel had opgezet om financiële redenen", zei substitute Catherine Dederen.

Begeleiding

"Het drietal heeft een zwaar strafverleden. Eddy V. kreeg in 1998 nog zestien maanden cel voor drugsfeiten." De aanklaagster vorderde dertig maanden cel voor spilfiguur Eddy V. en achttien maanden cel voor zowel Carine als Jan F. De advocaat van Eddy V. vroeg om geen nieuwe celstraf op te leggen. "Mijn cliënt is al veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Alleen begeleiding is een oplossing", pleitte meester Xavier Boes. De verdediging van Carine en Jan F. beweerde dat de beklaagden vooral drugs gebruikten en niet verkochten. Vonnis op 16 november.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio