Kraan zweeft over woningen

Print
Mol - Onder grote belangstelling tilde een telescopische kraan vrijdagvoormiddag een bouwkraan over een aantal woningen en een appartementsblok op de Rozenberg in Mol. De operatie verliep vlekkeloos.
BR>
"Half mei begonnen we aan de bouw van het appartement", legt zaakvoerder Ivo Cuypers van Bouwwerken ICU bvba uit Retie uit. "De bouwkraan stond al die tijd achter het gebouw opgesteld en nu de ruwbouw af is, moet die weg." De uitzonderlijke operatie startte vrijdag om 7.30u met het opstellen van een telescopische kraan. Om 9.30u ging de bouwkraan de hoogte in en omstreeks het middaguur was de klus geklaard. De Rozenberg werd al die tijd afgesloten voor het verkeer.

"Om de bouwkraan van vijftien ton over een afstand van 25 meter over de woningen te krijgen op een hoogte van vijftien meter, gebruikten we een telescopische kraan van dertig ton. De operatie verliep zonder problemen."

Volgens Ivo Cuypers herbergt het appartementsblok elf studio's die later te koop worden aangeboden aan prijzen tussen de 75.000 en 100.000 euro.

AK
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio