Brahim eregast bij dansende Ritmokids

Print
Hamme - Ritmokids, de grootste jeugdvereniging van Hamme, pakt zondag 4 november uit met de danswedstrijd 'Kids In The Spotlights'. Zeven jeugdige dansgroepjes uit Waas en Dender strijden in CC Jan Tervaert voor de eer. Eregast op het feest is de populaire zanger Brahim.
BR>
"Ritmokids is de grootste jeugdvereniging van Hamme", zegt voorzitster Mieke Cattrysse. "Wij zijn geen dansschool. Met het lichaam sierlijk bewegen is het doel voor deze kinderen tussen 4 en 15 jaar. Dat gebeurt op hun favoriete muziek: van K3 over Kabouter Plop, tot Natalia en Kate Ryan." Ritmokids organiseren voor de tweede keer 'Kids In The Spotlights'. "Dit is een danswedstrijd voor kinderen tussen 8 en 16 jaar. Een unieke dans creëren op een origineel liedje, dat is de opdracht."

Tijdens preselecties werden zeven dansgroepjes geselecteerd. Het zijn The Twin Sisters (12-jarigen) uit Stekene, Spash (13-jarigen) uit Zele-Hamme, Dancers (14-jarigen) uit Hamme, The Magic Sisters (10-12-jarigen) uit Hamme, De Snoepjes (10-jarigen) uit Hamme, Sister Live (13-jarigen) uit Haasdonk-Beveren, De Juffra's (15-jarigen) uit Hamme. Randanimatie

Zij worden beoordeeld door een professionele jury met Annelies Van Gaeveren 4de jaarsstudent LO, creatief agoog Stefan De Keyser en danslerares Klaartje Boodts.

Brahim is aanvoerder van de randanimatie. "Hij zorgt voor een spetterend optreden tijdens de beraadslaging van de jury. Er is ook een springkasteel, grimestand, drank en hapjes", vertelt Catrysse.

Wim ONSELAERE

'Kids In The Spotlights', zondag 4 november 14.30u, CC Jan Tervaert, Kaaiplein 34. Kinderen 3 tot 12 jaar 2 euro (kassa 3 euro), vanaf 12 jaar 4 euro (kassa 5 euro). Info:0485-58.02.72

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio