Bevorderingexamens brandweer onder vuur

Print
Hamme - De oppositie in Hamme vreest dat de bevorderingsexamens voor leden van het brandweer de malaise in het korps aanwakkeren. Vooral sp.a twijfelt aan het correcte verloop van deze proeven.
BR>
"Het rommelt bij de brandweer", beweert raadslid Roland De Geest (Vlaams Belang), die betwijfelt of de selectieprocedures voor bevordering correct zijn verlopen. Geert Van Goethem (sp.a) heeft klachten over slordigheden. "De bevorderingsprocedure duurde te lang. Er was geen formele oproep met handtekening van de korpschef tot deelname aan de proeven. Geen enkele brandweerman die voor bevordering in aanmerking kwam, werd persoonlijk aangeschreven. Dit is niet wettelijk. Ik dien daarover klacht in bij de overheid."

Volgens burgemeester Paul Van de Casteele (CD&V) verliepen de proeven correct. "Voor zes bevorderingen tot korporaal slaagden acht kandidaten. De laatste drie haalden evenveel punten. Voor deze drie kandidaten organiseren wij een bijkomende schriftelijke proef over de kennis van het brandweermateriaal." De gemeenteraad stemde met dit voorstel in.8WO

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio