Overheid onderzoekt bouw communicatiecentrum

De Nationale Instelling voor Radioactief Afval en Verrijkte Splijtstoffen (Niras) wil tegen eind 2008 een ontwerp klaar hebben voor de bouw van een communicatiecentrum met wetenschapspark in Dessel. De komst van dergelijk centrum was één van de voorwaarden voor de berging van radioactief afval in Dessel.

jmartynowski

BR>

Een Desselse en een Molse vzw rond nucleaire zaken in beide gemeenten gaven in 2004 groen licht voor de berging van laagactief nucleair afval op hun grondgebied. De overheid besliste daarop om vanaf 2011 een bovengrondse bergingsinstallatie te bouwen in Dessel. De gemeenten verbonden aan deze beslissing meerdere voorwaarden rond veiligheid en communicatie.

Eén van die voorwaarden is de bouw van een communicatiecentrum. ”De bouw van een dergelijk centrum zit in een onderzoeksfase. Het voorontwerp moet tegen einde 2008 rond zijn. Voor ons moeten de drie delen communicatiecentrum, wetenschapspark en digitaal netwerk in het geheel vervat zitten. Het is de bedoeling dat de bevolking van Dessel en Mol over alle mogelijke informatie kunnen beschikken”, licht Hugo Draulans toe, voorzitter van Studie & Overleg Radioactief Afval (Stora) Dessel. De overheid onderzoekt de hoek Kastelsedijk met Gravenstraat als mogelijke locatie voor het informatiecentrum. WVdB

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio