VRT stoort VTM

Print
Meerhout - Heel wat Meerhoutenaren kampen al meer dan een week met een barslechte ontvangst van VTM op de kabel. Volgens kabelverdeler Telenet zorgt een digitale radiozender van VRT voor storingen in huizen met een oude binnenbekabeling. Telenet raadt aan om de storing te melden zodat het de binnenbekabeling kan vervangen.
BR>
Commerciële zender VTM is in meerdere Meerhoutse huiska- .. mers al sinds 22 oktober haast niet meer op de kabel te ontvangen. De ontvangst is uiterst gestoord. Kabeltelevisiedistributeur Telenet is op de hoogte van de problemen. Ironisch genoeg zorgt een digitale radiozender van VRT volgens Telenet voor het euvel. Frequentie ”VRT nam op 22 oktober een zender voor digitale radiouitzendingen in de omgeving van Meerhout in gebruik. De uitzendingen gebruiken dezelfde frequentie als VTM. Ons telenetwerk heeft hier geen last van. Onze kabels zijn voldoende geïsoleerd om dit op te vangen”, duidt Telenetwoordvoerder Jan De Grave.

”Het probleem ontstaat bij het binnenkomen van de huiskamer. Sommige woningen zijn uitgerust met oude bekabeling die niet voldoende geïsoleerd is. Wij sturen technici naar mensen die ons het probleem melden. Zij vervangen de bekabeling. We adviseren mensen met soortgelijke problemen om ons daarvan op de hoogte te brengen”, zegt de woordvoerder nog.

Telenet meldt wel dat deze vervanging niet gratis is. Meerhout gaat niet voor een hetze zorgen tussen de twee concurrerende zenders. ”Telenet is verantwoordelijk voor de technische kant van de verdeling van onze frequentie”, reageert VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek. “Wij bieden onze uitzendingen in goede staat bij Telenet aan. Daar houdt het voor ons op. Het is aan Telenet om ervoor te zorgen dat onze uitzendingen correct in de huiskamers te zien zijn.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio