Spelers eisen legalisering poker

De volgende regering moet pokeren met een beperkte inzet legaliseren. Dat was zaterdagavond de eis van de pas opgerichte Belgium Federation of Poker op een colloquium.

Belga

Honderden pokerspelers kwamen zaterdag naar het eerste Belgisch pokersalon in Charleroi. Omdat er niet om geld gespeeld werd, gedoogde de Kansspelcommissie het initiatief. Organisator Thomas Parmentier had de mosterd voor het salon uit Frankrijk gehaald. Vooral in Wallonië merkte hij dat er behoefte was aan een dergelijke beurs, hoewel Vlaanderen snel volgt.

In de marge van het salon werd de Belgium Federation of Poker voorgesteld. "Wij willen legaal pokeren om kleine bedragen", zegt oprichter Eric Dethier in het Nieuwsblad op Zondag. "Nu mag pokeren om geld alleen in de casino's. Maar als je in een toernooi wil meespelen, kom je op een wachtlijst terecht. Bovendien is de inzet voor veel mensen te hoog. Je bent er al snel 165 euro kwijt, terwijl veel spelers niet meer dan 20 euro willen spenderen."

Dethier stelt dan ook voor om een circuit toe te laten van een aantal clubs, vergelijkbaar met de speelkringen zoals die in Frankrijk bestaan.

Christophe Widar van de Kansspelcommissie beaamt dat er een vraag is naar dit soort pokertoernooien. "Wat hier voorgesteld wordt, is een mogelijkheid. Je zou ook de 180 speelzalen klasse B een vergunning kunnen geven. Voor ons is het belangrijk dat het illegale pokeren geweerd wordt."

Nu in het nieuws