Cercle wint op Bergen (0-2)

Print
Cercle heeft opnieuw gewonnen. Het veroorloofde zich op de koop toe nog de luxe om tal van kansen de nek om te wringen. De thuisploeg speelde wel meer dan één helft met tien man nadat doelman Berthelin op een domme manier werd wegggestuurd.
Twee verrassingen aan de aftrap. Schokbreker Nicaise starte op de bank bij de thuisploeg terwijl Nyoni een niet fitte Iachtchouk verving bij Cercle. De bijgelovige Bruggelingen verschenen zoals op KV Mechelen in een knalwitte outfit, blijkbaar een geluksbrenger want Gombani nam al vrij snel op inzenden van De Smet een toegesnelde Berthelin in het ootje. Meteen de zesde seizoenstreffer voor de Brugse revelatie. Cercle behield met vlotte bewegingen het initiatief. Pas een goed kwartier later kroop de thuisploeg uit haar schelp, Brahami en Cordaro staken een tandje bij en doelman Verbist moest zich reppen op een bom van Stolica. In dezelfde minuut deed Zoko de dwarslat deed trillen. Cercle geraakte onder, maar Bergen kon het overwicht niet bekronen. Tot overmaat van ramp werden de Henegouwers tot tien herleid toen doelman Berthelin even buiten zijn doelgebied een kopbal van Duarte met de hand beroerde.

Onder de leiding van een pijlsnelle Zoko gingen de Draken na de pauze op zoek naar de gelijkmaker. Ze ontsnapten evenwel aan de genadeslag toen Tom De Sutter even voor het uur oog in oog met doelman Konstantinidis verscheen. De invaller klaarde met brio de klus. De lokale druk verwaterde terwijl De Smet na een oogstrelende bevlieging op zijn beurt de verlossende treffer miste.

.

Nu in het nieuws