Anderlecht wint zonder Frutos van Westerlo

Anderlecht wint zonder Frutos van Westerlo

Anderlecht wint zonder Frutos van Westerlo

Print
Men spreekt deze dagen over offensieve onmondigheid bij Anderlecht, maar de kampioen mag niet klagen over de doeltreffendheid van zijn spitsen. Bij afwezigheid van Frutos, die geschorst was na drie gele kaarten in evenveel wedstrijden, zorgde Serhat Akin met twee knappe doelpunten voor de drie punten tegen Westerlo (3-1).
Paars-wit begon het best aan de partij en drukte Westerlo terug op de eigen helft. Dat resulteerde in enkele gevaarlijke fases voor de kooi van De Winter. Zo claimde Anderlecht een penalty toen Akin in de zestien werd neergehaald. Scheidsrechter Van De Velde zag er geen fout in.

Het was een kwartier wachten op een eerste uitbraak van Westerlo maar die leverde wel meteen een grote kans op. Coelho zette Farsi alleen voor Zitka, maar de Tsjech redde knap. Even later was het Anderlecht dat de score opende via Goor. Die sneed naar binnen, kon aanleggen en plaatste de bal mooi in de verste hoek met zijn rechter, nota bene zijn mindere voet. Na die voorsprong liet de kampioen Westerlo meer en meer komen. De gelijkmaker bleef niet uit. Coelho draaide een vrije trap voor doel. De bal werd doorgekopt door Corstjens en de aanstormende Wils kreeg alle ruimte om van dichtbij voorbij Zitka te koppen. Zo stonden de bordjes aan de rust opnieuw in evenwicht. Enigszins gevleid voor Westerlo.

Na de pauze kwam de wedstrijd traag op gang. Westerlo liet zich enkele keren opmerken, onder meer met een goed afstandsschot van Delen. Anderlecht maakte geen haast en dat bleek ook niet nodig. Paars-wit kwam immers vrij snel opnieuw op voorsprong. Goor zette de bal voor en Akin werkte in één tijd voorbij De Winter. Beide teams kregen daarna nog enkele kansen in een gelijk opgaande tweede helft. Voor Westerlo zette Dirar een knappe actie op. Hij bediende Delen, maar die wilde het te mooi doen. Zijn lob vormde geen probleem voor Zitka. Aan de overzijde probeerde de doorgebroken Legear de keeper te lobben, maar ook zijn poging faalde. Een voorzet-schot van de ingevallen Van Damme zorgde nog voor gevaar, maar het was Akin die met zijn tweede van de avond de eindstand vastlegde.

Laurent VERMEERSCH

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Toeschouwers: 24.997

ANDERLECHT: Zitka, Wasilewski, Pareja, Juhasz, Deschacht, Legear (87' Van Damme), Polak, Biglia (46' De Man), Goor, Hassan (76' Théréau), Akin.

WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Corstjens, Wils, Evens, Wagemakers (46' Van den Eede), Mennes (79' Van Hout), Farsi, Delen (79' Scheelen), Dirar, Coelho.

Doelpunten: 21' Goor 1-0, 40' Wils 1-1, 57' Akin 2-1, 89' Akin 3-1.

Gele kaart: Dirar.

.

Nu in het nieuws