STVV heeft tweede overwinning beet

Sint-Truiden heeft Gent verslagen met 2-1. Tegen AA Gent kreeg het twee keer terecht een strafschop, telkens voor een fout op Adamo Coulibaly. Cephas Chimedza zette beide elfmeters om. De tweede penalty kwam er pas in blessuretijd.

Rode lantaarn STVV kwam gehandicapt aan de aftrap, want Marc Hendrikx en Peter Van Houdt bleven geblesseerd aan de kant. Het werd dus puzzelen voor Peter Voets, die er wel in slaagde om een degelijke organisatie op de mat te krijgen. Onder impuls van een sterke Van Dessel zette STVV zich enkele keren goed door op de helft van Gent, maar verder dan de zestien raakten Coulibaly en Sishuba niet.

Laatstgenoemde kreeg wel een goede mogelijkheid vanuit de tweede lijn. Zijn schot werd gekeerd door doelman Jorgacevic. Bij de bezoekers mocht Bernd Thijs nog eens starten. De Wellenaar werkte een bleke eerste helft af, dat vonden ook de meegereisde Gentse fans, die de naam van Alin Stoica - niet in de kern - scandeerden. Toen Sishuba vijf minuten voor de koffie balverlies leed, kon Gent ei zo na profiteren. Mignolet hield Ruiz met een supersave van de 0-1.

Meer animo na de rust. Foley kopte een verre bal van Thijs koelbloedig tegen de netten, maar lang duurde het feest niet. Een minuut later werd Coulibaly neergeduwd in de zestien. Chimedza zette de penalty probleemloos om. STVV ging op enthousiasme op zoek naar de winning-goal. Die kwam er toen de sterke Coulibaly in blessuretijd opnieuw werd neergemaaid in de zestien. Chimedeza klopte Jorgacevic opnieuw vanop de stip.

GuS

Scheidsrechter:

Bourdouxhe.

Toeschouwers:

7.000.

STVV:

Mignolet, Vreven, Hayen, Milenkovic, Chimedza, Delorge, Van Dessel, Buvens, Peeters, Sishuba, Coulibaly.

AA Gent:

Jorgacevic, Gillet, De Roeck, Svetlicic, Moia, Thijs, Olufade, Azofeifa, Ruiz, Gregoire, Foley.

Vervangingen:

14' De Roeck door Covic, 66' Peeters door Beslija, 82' Azofeifa door Zewlakow en Gregoire door Vermouth, 87' Van Dessel door Deferm.

Doelpunten:

63' Foley 0-1, 64' Chimedza (strafschop) 1-1, 91' Chimedza (strafschop) 2-1.

Strafschop:

64' en 91' Chimedza (omgezet).

Gele kaarten:

Moia (fout), Covic (fout), Thijs (onsportief gedrag).

Man van de match: Cephas Chimedza

STVV dankte zijn tweede overwinning van het seizoen mee aan de koelbloedigheid van Cephas Chimedza. Twee keer vloerde hij doelman Jorgacevic vanop de stip. Bovendien speelde Chimedza opnieuw sterk op de linksbackpositie.

Nu in het nieuws