Gebrek aan efficiëntie nekt Dender

Dender kon aanspraak maken op een gelijkspel, maar zag puntengewin verloren gaan door een gebrek aan efficiëntie, met op kop diepe spits Munyaneza. Bij een zwakke thuisploeg viel, net zoals tegen KV Mechelen, een doelpunt opnieuw uit de lucht viel. Zo verloor Dender met 0-1.

hcardyn

Een goed combinerend Dender had tot net na de rust drie open kansen om het verschil te maken. Eerst was De Petter zo verrast door zijn vrijheid dat hij een vrije trap van Dufoor naast de verste paal kopte. De spits miste zelf een intikkertje op een snelle voorzet van Munyaneza, terwijl de Rwandees net na de koffie alleen op Laquait mocht afgaan, maar op de Franse doelwachter besloot. Nochtans was het Lemmens die eerst Akpala afstopte en nadien een vrije trap van Camus uit de benedenhoek ranselde. Orlando zag een treffer voor buitenspel afgekeurd en Laquait ging goed plat op een poging van Degroote. Munyaneza probeerde het met een kopstoot en een dicht schot, maar Laquait stond steeds pal.

Aan de overkant hield Lemmens Smolders van een treffer. Terwijl op het uur het lokaal awoert-geroep in decibels toenam, speelde Akpala de Denderse verdediging uit verband en Orlando had maar voor het inleggen: 1-0. Lemmens stopte nog schoten van Akpala en Orlando. Met de inbreng van Barbé en Sylla wilde Vande Velde nog iets forceren. Laquait zweefde een voorzet weg boven Norman Sylla, terwijl de Zebra's in hun counterdrift zich te veel in de buitenspelval lieten vangen. Sylla kopte naast de muit, N'Dri draaide een schot net over de dwarsligger en de doorgebroken Jovial besloot op Lemmens.

Scheidsrechter:

Flament.

Toeschouwers:

8.171.

CHARLEROI:

Laquait, Defays, Kéré, Ciman, Diallo, Christ (89' Sbaï), Leiva, Smolders, Camus, Akpala (88' Jovial), Orlando (79' N'Dri).

DENDER:

Lemmens, Oumouri, Neva, De Petter, Filipovic, Neels (68' Barbé), Peeters (86' De Pever), Degroote (68' Sylla), De Rijck, Dufoor, Munyaneza.

Doelpunt:

63' Orlando 1-0.

Gele kaarten:

Neels, Orlando, Diallo.

Nu in het nieuws