Djokic brengt Club op kop

Djokic brengt Club op kop

Djokic brengt Club op kop

Print
Club Brugge toonde gisterenavond twee gezichten. Voor de rust klom het verdiend op voorsprong. Na de pauze was het hard werken geblazen tegen Zulte-Waregem. Club won met 1-0 en nestelt zich met een 15 op 15op kop van de rangschikking.
Voor Club was het in de aanvangsfase zoeken. Logisch, want de Bruggelingen moesten het zonder een geschorste Leko en een geblesseerde Wesley Sonck doen. De man in vorm werd in de spits vervangen door de jonge Capon. Een hypergemotiveerde Vermant mocht op het middenveld opdraven. Langs de overzijde hield trainer Dury grote kuis. Van Zundert, Jelavic en Dindeleux bleven op de bank. In hun plaats speelden Minne, Sankare en Roelandts.

Na het gelijkspel van Standard vrijdag tegen Standard had Club gisterenavond de leidersplaats voor het grijpen. Je merkte dat het hele team zich aan die extra uitdaging optrok. De thuisploeg kwam al na 120 seconden ei zo na op voorsprong. Verschuere leverde een terugspeelballetje af waarmee je bij de miniemen een onmiddellijke vervanging riskeert. Djokic was duidelijk te verrast door het vroege cadeau en mikte de open schietkans over. Geraerts mikte wat later een goeie kans naast en op het kwartier legde Capon breed. Het schot van een inlopende Sterchele strandde net voor de lijn, op de hielen van D'Haene. Voor het openingsdoelpunt was het wachten tot even voorbij het halfuur. Simaeys zette het hoofd onder een hoekschop van Vermant. De bal werd op de lijn gekeerd, maar een attente Djokic tekende voor de final touch. Zulte Waregem had duidelijk tijd nodig om te bekomen van de klap. Een prima keepende De Vlieger haalde net voor de rust een laag schot van Priske uit de hoek.

In de herneming draaide het een pak beter bij Zulte Waregem, dat snel druk op de ketel zette, terwijl de vroege voorsprong en het uitzicht op de leidersplaats bij Club allesbehalve bevrijdend werkte. Stijnen duwde een kopbal van Sankare over de lat. Matthys mikte over en Stijnen toonde zich opnieuw attent op een goeie kopbal van Van Steenbrugghe. Langs de overzijde kreeg Club nauwelijks een kans bij mekaar gespeeld. Tot een kwartier voor tijd een voordien onzichtbare Sterchele, op voorzet van Englebert uithaalde. De Vlieger weerde met de vuisten.

Dirk MEULDERS

Scheidsrechter: Luc Wouters.

Toeschouwers: 27.694.

CLUB BRUGGE: Stijnen, Priske, Simaeys, Valgaeren, Klukowski, Geraerts, Vermant, Blondel, Capon, Djokic, Sterchele.

ZULTE WAREGEM: Devlieger, Minne, Sankare, D'Haene, Reina, Verschuere, Van Nieuwenhuyze, Meert, Mathhys, Leye, Roelandts.

Vervangingen: 24' Verschuere door Vansteenbrugghe, 72' Roelandts door Jelavic, 75' Capon door Van Heerden, 75' Vermant door Englebert, 89' Sankare door Dhaemers, 89' Sterchele door Maertens.

Doelpunten: 34' Djokic 1-0.

Gele kaarten: Minne (fout), Klukowski (fout), Sankare (fout).

.

Nu in het nieuws