Germinal Beerschot pakt derde zege op rij

Germinal Beerschot pakt derde zege op rij

Germinal Beerschot pakt derde zege op rij

Print
Germinal Beerschot is stevig op weg om zich bovenaan het peloton middenmoters te nestelen. Tegen Roeselare (2-0) pakten de Ratten hun derde zege - na eerdere overwinningen tegen Brussels en Westerlo - op rij.
Losada kon het zich zelfs nog veroorloven een strafschop te missen want Martijn Monteyne en Dosunmu hadden Germinal Beerschot toen al op een dik verdiende 2-0-voorsprong gezet.

@te:Roeselare moet dan weer verder op zoek naar een eerste overwinning buitenshuis. Veertien dagen geleden ging het zwaar onderuit op Westerlo (6-0). Dit keer waren de West-Vlamingen geen partij voor een voetballend sterke thuisploeg.

Germinal Beerschottrainer Harm van Veldhoven had zijn ploeg in vergelijking met het elftal dat vorige week op Westerlo had gewonnen op één plaats gewijzigd. Losada verving King. Op die manier bracht de trainer nog meer voetballend vermogen in zijn ploeg. En dat heeft Roeselare geweten. Want Germinal Beerschot domineerde de wedstrijd van bij het eerste tot het laatste fluitsignaal. Dat er gerust werd met een 1-0-voorsprong, was voor de thuisploeg dan ook een te magere oogst voor wat het in aanvallend opzicht had gebracht. 2-0 na negentig minuten was dat trouwens ook.

Dosunmu en Malki hadden al wenkende kansen niet kunnen verzilveren toen Germinal Beerschot kort voor het halfuur toch op voorsprong klom. Een counter uit het boekje was het, een doelpunt van prima makelij. Een hoekschop van Roeselare werd door Pieterjan Monteyne omgezet in een aanval voor Germinal Beerschot. Dosunmu en Malki waren de volgende stations. En rechtsachter Martijn Monteyne werkte af. Leuk voor de knaap, want hij scoorde zijn eerste doelpunt voor de Antwerpse club en tot vorig seizoen was Monteyne nog de rechtsachter van... Roeselare.

Roeselaretrainer Dirk Geeraerd probeerde de bakens te verzetten en verving bij de rust drie spelers. Boter aan de galg want het was Germinal Beerschot dat kort na de pauze scoorde. Dosunmu verscheen alleen voor Biebauw en scoorde simpel. Match gespeeld. Losada miste nog een strafschop en tal van Geerminal Beerschotspelers lieten kansen op 3-0 liggen. Op de weinige kansjes die Roeselare kreeg stond Germinal Beerschotdoelman Steppe dan weer telkens pal. Over wie de match zou winnen, bestond toen al lang geen twijfel meer.

LDR

GERMINAL BEERSCHOT: Steppe, M. Monteyne, Dheedene, Van Dooren, P. Monteyne, Losada (72' King), Ederson, Wamfor, Colman, Malki (84' Cavens), Dosunmu (72' Verhoeven).

ROESELARE: Biebauw, Van Loo (46' Thompson), Vaesen (46' Ngalula), Smits, El Araichi, De Vleeschauwer, Vanderbiest, Dequevy (46' Akgül), Lutun, Dissa, Kpaka.

Doelpunten: 27' M. Monteyne 1-0, 53' Dosunmu 2-0.

Gele kaarten: Vaesen (fout), Dosunmu (fout), Lutun (fout).

Rode kaarten: geen. <

.

Nu in het nieuws