Dorpslied begint meteen met paar valse noten

Print
Essen - Het voorstel kwam van Tom Bevers (N-VA/PLE) en Philip Peeters (Groen!) met het oog op de viering van 850 jaar Essen in 2009. In de toekomst zou het dan kunnen worden gebruikt op officiële plechtigheden. “De bedoeling was om een tijdloos nummer te laten schrijven, door middel van een wedstrijd,” legt Bevers uit.
BR>
Schepen van Toerisme Frans Schrauwen (CD&V) antwoordde dat ze te laat waren met hun idee. Hij had al een muzikant aangesproken om een nummer te schrijven. “Jullie kunnen je ideeën beter overmaken aan de vzw 850 jaar Essen, zodat zij dergelijke projecten kunnen uitwerken.” Daarop kwam opnieuw de wrevel over die werkgroep boven. Vooral het feit dat niemand van de oppositie deel uitmaakt van de bestuursgroep en dat de Essenaren geen inspraak krijgen, zit de oppositie hoog.

Het duurde tot de stemming werd aangevraagd of er al dan niet een wedstrijd zou komen. De meerderheid stemde tegen, de oppositie voor. De Wildertse muzikant verklaart dat hij blij was met de vraag om een lied te maken en dat hij dat ook gaat doen, maar dat hij nog meer voorstander is van een wedstrijd. “We zijn tenslotte met 17.000 Essenaren, iedereen moet de kans krijgen om een lied voor Essen te maken.”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio