’Matinee at the Opera’ in Sint-Anna-ten-Drieën

Print
Zwijndrecht - Het Symfonisch Saxofoonorkest concerteert op zondag 4 november in de Sint-Annaten- Drieënkerk van Linkeroever. Vedette van het concert is Andrei Loegowskij die derde eindigde in Idool 2007.
BR>
Het Zwijndrechts Saxofoonorkest kan terugblikken op een meer dan 150-jarige geschiedenis. “Maar het is pas de laatste vier of vijf decennia dat we als saxofoonorkest bestaan”, licht woordvoerder Sven Lambrecht toe. Het ensemble telt een vijftigtal muzikanten. Naast een sterke partij saxofoons bestaat het orkest onder meer uit kopers, dwarsfluiten, klarinetten en slagwerk.

Het ensemble onder leiding van Bart Picqueur bedacht een leuke formule om bij elk optreden volk te trekken. “Telkens plaatsen we een vedette centraal in het programma. Daarmee lokken we publiek. Zij die de eerste keer voor hun vedette komen luisteren, komen de volgende keer terug voor het orkest”, beweert Sven Lambrecht. Solisten zijn zondag klarinettiste Katrijn Poppe, sopraan Edwige Cardoen en als blikvanger bariton Andrei Loegowskij.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio