Boetes professioneel plakker lopen op tot 50.000 euro

Print
Antwerpen - Het beperkt aantal plakpalen in de stad is bedoeld voor studentengroepen, jeugdverenigingen, sportclubs en zo. Dirk Coryn plakt zelf al 26 jaar affiches van – zoals hij het zelf omschrijft – ‘culturele evenementen’. Dat gaat van een show van Studio 100, over een nieuwe cd die Live Nation promoot tot een party van dancing Noxx. “Mag niet op de plakpalen”, klinkt het volgens de verstrengde reglementen. En dus moet Coryn voor elke affiche die op een plakpaal terechtkomt 250 euro boete betalen.
BR>
“Ik heb al voor meer dan 50.000 euro boetes te betalen. En samen met mij nog een heleboel anderen: Noxx, Velvet Lounge, Nanno Sur L’O, Club Industria, Blue Flame, Music Hall, Studio 100... Moeten zij nu allemaal stoppen met hun zaak? Zonder promo- .. tie, geen volk dat weet iedereen.” Coryn klaagt meteen ook het gebrek aan alternatieven aan om te plakken. “Voor de verkiezingen of een 11 11 11-actie staan overal plakborden. Maar voor culturele affichage kan dat niet. Zoiets werkt wildplakken alleen maar in de hand.”

Coryn verwijst verder naar de samenwerking die hij heeft met heel wat verenigingen in de Rupelstreek. “Iedereen hangt daar proper naast elkaar. De buurt blijft proper en er is geen sprake van wildplakken. Daarom benadruk ik nog eens: de stad moet dringend praten over haar affichagebeleid. Waarom gaan we niet eens samen naar Nederland? Daar geldt een plakbeleid en lukt het allemaal uitstekend.”

Seppe SLAETS

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio