Politie verzegelt kledingzaak One

Print
Antwerpen - Bij een controleactie in Antwerpen-City bleken op Allerheiligen maar liefst acht van de tien bezochte handelszaken niet volledig in orde te zijn. Een kledingzaak werd verzegeld en er werden ook zes illegalen aangetroffen.
BR>
In de afdeling City van de politiezone Antwerpen vond donderdag tussen 17 en 23u een gecoördineerde controleactie plaats. De lokale politie, de dienst Sociale Zaken en de dienst Vreemdelingenzaken gingen op bezoek bij tien handelszaken, onder meer pitabars, cafés, een nachtwinkel, een carwash en een kledingzaak. In totaal werden vijftien processen- verbaal uitgeschreven, onder meer voor inbreuken op het vlak van zwartwerk, het ontbreken van de beroepskaart, tewerkstelling en andere sociale reglementeringen.

Kledingzaak One aan de Offerandestraat 28 werd verzegeld, maar niet zonder pardon. De uitbater beschikte nog steeds niet over de noodzakelijke beroepskaart en dat terwijl het al om de derde (!) controle ging. Uiteindelijk bleken slechts twee van de tien gecontroleerde handelszaken volledig in orde te zijn. Bij de acht andere werd telkens minstens één inbreuk vastgesteld.

Bij de gecoördineerde controleactie werden ook zes personen aangetroffen die illegaal in ons land verbleven. Drie van hen kregen het bevel ons grondgebied binnen de vijf dagen te verlaten. De drie anderen werden met het oog op hun repatriëring ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken. Ze werden overgebracht naar het gesloten opvangcentrum in Steenokkerzeel.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio