Sint-Andries ongerust over bouwblok

De toekomst van het bouwblok Kloosterstraat-Korte Vlierstraat-Pachtstraat- Prekersstraat blijft de stuurgroep van Sint-Andries beroeren.

jmartynowski

BR>

Voorzitter Nico Volckeryck vindt dat er van de verzuchtingen van de bewoners weinig overblijft. Sint-Andries bezorgd om kazerne

De stuurgroep en de bewoners van Sint-Andries werkten via het stedelijk wijkoverleg de voorbije jaren intens mee aan de ontwikkeling van het bouwblok rond de voormalige rijkswachtkazerne in de Korte Vlierstraat. “Nu blijkt dat de Regie der Gebouwen geen afspraken met de stad wil maken. De stad heeft ook geen gebruik gemaakt van het voorkooprecht. We vrezen dat de promotor alle vrijheid krijgt en dat de stad toegeeft”, aldus Volckeryck.

“We hebben hoorzittingen gehouden met meer dan honderd mensen. Er blijft weinig over van onze vraag om, bijvoorbeeld met sociale koopwoningen, betaalbare woongelegenheid in de buurt te creëren. Verder vroegen de antiquairs uit de Kloosterstraat om de winkelpanden aan te sluiten met hun straat.”

De voorzitter van de Stuurgroep verwijst naar andere dossiers. “Zoals de Vismijn of de Rivierstraat waar de stad een andere invulling beloofde. De betaalbare woningen zijn er ook niet gekomen. Onze buurt heeft dat nodig. Niet alleen de dure lofts. Als het hippe karakter zou verdwijnen, vertrekken ook die mensen. We hebben met minister Bourgeois en de Vlaamse overheid goed kunnen samenwerken rond de jeugdherberg. Waarom kan dit niet met de stad Antwerpen?”, vraagt Nico Volckeryck zich af.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio