Tandarts verwondt patiënte al dansend op Car Wash

Een tandarts in de Amerikaanse staat New York is door een patiënte voor de rechter gedaagd, omdat het boorijzer dat hij gebruikte bij het trekken van een kies de kaakholte van de vrouw doorboorde en onder haar oogkas bleef steken.

AP Ned

Dat gebeurde volgens de vrouw doordat de tandarts tijdens de behandeling op het nummer Car Wash, dat op de radio te horen was, danste. De vrouw, Brandy Fanning, moest een spoedoperatie ondergaan en lag drie dagen in het ziekenhuis.

Het incident deed zich drie jaar geleden voor, maar de nu 31-jarige vrouw zegt nog altijd last te hebben van zwellingen in haar gezicht, een beschadigde zenuw en chronische ontstekingen. Ze eist 600.000 dollar van de tandarts.

Fanning zegt bovendien dat de tandarts probeerde het boorijzer met een haakje te verwijderen en toen dat niet lukte tegen haar zei dat het er waarschijnlijk wel zou uitschieten als ze moest niezen. Later zouden artsen haar hebben verteld dat ze blind had kunnen worden, als ze had geniesd terwijl het boorijzer er nog zat.

De vrouw stapte naar eigen zeggen uiteindelijk naar de rechter, omdat de tandarts zijn belofte om de medische kosten die ze heeft gemaakt te betalen niet is nagekomen.

Nu in het nieuws