Blondje doodt 3 mensen bij zelfmoordpoging

Blondje doodt 3 mensen bij zelfmoordpoging

Blondje doodt 3 mensen bij zelfmoordpoging

Print
Model Jeanette Sliwinski riskeert 10 jaar cel voor een mislukte zelfmoordpoging, waarbij drie mensen omkwamen.
BR>
De Amerikaanse Sliwinski knalde haar wagen opzettelijk tegen een ander voertuig, dat aan een rood licht stond. De drie inzittenden van de aangereden wagen waren op slag dood. Sliwinski kwam er met een gebroken enkel vanaf.

Het proces tegen het 23-jarige ex-lingeriemodel houdt Amerika in zijn ban. Ze wordt 'Suicide Blonde' genoemd, naar het nummer van de groep INXS.

Sliwinski was depressief toen ze 2 jaar geleden in haar auto sprong en door een voorstad van Chicago scheurde. Ze reed door drie rode lichten vooraleer ze een doodsmak maakte tegen het voertuig van muzikanten Michael Dahlquist (39) John Glick (35) and Douglas Meis (29).
De klap was zo hevig dat hun Honda Civic ondersteboven op de stoep landde. Volgens de politie reed Sliwinski meer dan 100 per uur en deed ze geen moeite om te remmen. Ze was op weg naar een psychiater na een ruzie met haar moeder.

Rechter Garritt Howard acht het model schuldig aan drievoudige doodslag, maar zei ook dat de jonge vrouw mentaal gestoord was op het moment van de feiten. Ze verblijft in een gesloten instelling totdat ze geschikt bevonden wordt om naar de gevangenis overgeplaatst te worden. Ze riskeert 10 jaar opsluiting.

De nabestaanden reageren intussen verbitterd: "Was haar zelfmoordpoging die dag maar gelukt. Het zou de enige manier zijn waarop dit hoofdstuk had afgesloten kunnen worden," zei Davis Meis, de broer van een van de slachtoffers.

.

Nu in het nieuws