Charleroi moet boeten voor kritiek op scheidsrechter

Print
"Kritiek op de scheidsrechters kan, maar binnen de grenzen van het welvoeglijke." Die boodschap wou het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond dinsdag meegeven door Charleroi en zijn bestuursleden streng te bestraffen.
Het Sportcomité oordeelde dat manager Mogi Bayat (nog lid van de KBVB op het ogenblik van de feiten) en voorzitter Abbas Bayat over de schreef gingen met hun kritiek op scheidsrechter Luc Wouters na de wedstrijd tegen Club Brugge. "Ze deden uitlatingen op televisie die denigrerend zijn voor het hele scheidsrechterskorps. Bovendien hebben de twee geen officiële functie in de ogen van de KBVB en zijn ze dus niet toegelaten op het terrein of in de neutrale zone, ook niet na de match."

Abbas Bayat had eerder over de feiten verklaard "dat hij bij hem thuis doet wat hij wil", maar zal nu toch 5.000 euro moeten ophoesten. Mogi Bayat krijgt dezelfde straf en ook de club Charleroi krijgt een boete van 5.000 euro. De KBVB verplicht Charleroi ook om Mogi Bayat een stadionverbod van drie maanden op te leggen, vanaf het ogenblik dat die zich terug bij de KBVB aansluit.

Charleroi had zelf ook klacht ingediend omdat Club Brugge-trainer Jacky Matthyssen tijdens de rust van dezelfde wedstrijd met de vierde official gepraat zou hebben. Het Sportcomité vond die klacht ongegrond en Sporting moet 120 euro betalen omdat het met een onbeduidende klacht kwam. De club moet ook voor de kosten van de zaak opdraaien.

Charleroi kreeg dan wel weer gelijk in zijn zaak tegen Sint-Truiden. Daar werd trainer Philippe Vande Walle nadat hij naar de tribunes verwezen was ruw behandeld door een supporter. Sint-Truiden moet 5.000 euro voorwaardelijk (tot 30 juni 2008).

Alle partijen kunnen nog in beroep gaan.

.

Nu in het nieuws