Benallal opgepakt na overval in Nederland

Nordin Benallal, de topgangster die zondagavond uit de gevangenis van Ittre ontsnapte, is opgepakt na een overval in Nederland. Benallal overviel samen met een handlanger een motorfietsenhandel in Den Haag. Bij de overval zou zijn geschoten.

ssimons

BR> Benallal en zijn kompaan vluchtten met een gestolen motor weg.

De Nederlandse politie kon het tweetal na een achtervolging klemrijden. Op het politiebureau merkten de agenten na het nemen van vingerafdrukken wie ze hadden opgepakt.

Benallal zou volgens Hans Meurisse, het hoofd van het Belgische gevangeniswezen, op korte termijn aan België kunnen uitgeleverd worden. Die uitlevering zou binnen de drie weken kunnen gebeuren.

Maar voorlopig blijft hij in Nederland. Hij wordt mogelijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris voor de overval die hij dinsdag pleegde op een motorzaak aan de Pletterijkade in Den Haag.

"Daarna komt uitlevering aan België aan de orde", aldus een woordvoerster van de politie woensdag. Benallal ontsnapte zondag uit de gevangenis in het Waals-Brabantse Itter.

Dinsdagmiddag overvielen twee mannen de motorzaak, waarna beide er vandoor gingen op een gestolen motor. De politie zette de achtervolging in en reed de twee klem. Pas op het politiebureau bleek dat het om Benallal ging. Wie de andere man is, wist de politie woensdag nog niet.

Meer details

Over de aanhouding van de zondag uit de gevangenis van Itter in Waals-Brabant ontsnapte gangster Nordin Benallal zijn in de Nederlandse pers woensdag nadere details verschenen.

De politie in Den Haag kreeg dinsdagmiddag een melding over een gewapende overval op een motorzaak. Twee mannen hadden omstreeks 15.30 uur met een vuurwapen de eigenaar van de zaak bedreigd.

Bij de overval zou zijn geschoten. Op een gestolen motor probeerden de twee overvallers bij industrieterrein Binckhorst de A12 op te komen. Daar werden ze echter opgemerkt door surveillerende agenten, die dadelijk de achtervolging inzetten.

Uiteindelijk reed de motor zich klem op de Saturnusstraat. Benallal en zijn compagnon probeerden te voet te vluchten, maar de agenten konden de twee achterhalen en uiteindelijk omstreeks 15.45 uur op de Binckhorstlaan aanhouden.

Op het bureau kreeg de politie het vermoeden dat het om Benallal ging, wat al snel bleek te kloppen. Via vingerafdrukken kon zijn identiteit definitief worden vastgesteld, aldus het Algemeen Dagblad.

Nu in het nieuws