BAM start met groene luik herinrichting Antwerpse Middenvijver

Print
Antwerpen - Dinsdag is de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) gestart met het groene luik van de herinrichting van Middenvijver. De herinrichting van Middenvijver maakt deel uit van het Parkproject Linkeroever dat kadert binnen het Masterplan Mobiliteit Antwerpen, zo meldt de BAM dinsdag in een persbericht.
Het Masterplan Mobiliteit Antwerpen bestaat uit zestien projecten die de mobiliteit, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in en rond Antwerpen moeten verbeteren.

Bij het groene luik van de herinrichting van Middenvijver zullen meer dan 38.000 bomen, planten en struiken worden aangeplant en 1,6 kilometer wandelpaden worden aangelegd. Daarnaast wordt de bufferwal in het Sint-Annabos ingezaaid.

De afgelopen drieënhalve maand is er op Middenvijver een waterplas uitgegraven van zowat 6 hectare, en een waterloop met een oppervlakte van ongeveer 2 hectare. Dit leverde 164.000 kubieke meter grond op die voor de helft gebruikt werd voor de aanleg van kijkheuvels en een grondwal op Middenvijver. De andere helft werd naar de overkant van de Charles de Costerlaan getransporteerd om een bufferwal te bouwen in het Sint-Annabos.
De tijdelijke verkeerslichten die hiervoor op de Charles Decosterlaan werden geplaatst, worden op 31 oktober 's avonds buiten werking gesteld.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio