Twee Herentalse politici stappen over naar LDD

Print
Herentals - De Herentalse politici Guy Paulis (Open Vld) en Christine Schaut (sp.a) stappen over naar de Lijst Dedecker (LDD). Dat maakten ze dinsdag bekend op een persconferentie. Opmerkelijk is volgens LDD dat naast bruin en donderblauw, nu ook een rode instroom naar de partij aan de gang is. Schaut is het tweede sp.a-lid dat de overstap maakt en volgens nationaal bestuurslid, Peter Reekmans, zijn er nog gesprekken met sp.a'ers aan de gang.
Paulis (35) is gewezen eerste schepen van de Kempense stad. Door de recente oppositiekuur van zijn partij werd hij fractieleider in de gemeente- en de OCMW-raad. Paulis is al twintig jaar politiek actief, onder meer als nationaal secretaris voor de VLD-Jongeren op het Brusselse partijhoofdkwartier. LDD is voor hem de enige logische keuze om trouw te blijven aan zijn idealen 'vrijheid' en 'vooruitgang', klinkt het. Hij wil het LDD-programma mee uitbouwen dat volgens hem opnieuw naar de bron en de echt liberale strijdpunten gaat.

Schaut (45) is tegenover Paulis nog een groentje. Ze zetelde voor het eerst dit jaar als gemeenteraadslid voor de sp.a in Herentals. Ze stapt over omdat ze niet het gevoel had binnen een uiterst-linkse partijafdeling, en in een coalitie met CD&V, actief te kunnen zijn rond middenstands- en sociaal-economische thema's. In de provincie Antwerpen werd een overstap van sp.a naar LDD haar al voorgedaan door Mimount Bousakla.

"In tegenstelling tot wat vele denken, gaan wij niet actief ronselen", zegt Reekmans. "Wij worden gecontacteerd en praten met iedereen. Van sp.a'ers zijn er al meerdere aanvragen gekomen."
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio